13.03.2015 19:25

Van Gaal over Falcao: "Geen vernedering"

Louis van Gaal ontkent dat hij Radamel Falcao heeft willen vernederen door de Colombiaanse spits te laten voetballen bij de beloften. De 29-jarige huurling van AS Monaco moest dinsdag met het tweede elftal van Manchester United meedoen.

"Ik heb in veel kranten gelezen dat dit een vernedering was, maar volgens mij is dat niet zo", zei de Nederlandse manager vrijdag. "Het gaat om een professionele benadering van de club, maar zeker ook van de speler. Niet alleen Falcao heeft met het tweede gespeeld, maar ook Victor Valdés en Rafael."

Van Gaal had de Colombiaan maandag niet nodig in de verloren bekerwedstrijd tegen Arsenal (1-2). Om Falcao toch ritme te laten opdoen, moest de voormalige topschutter van onder meer FC Porto en Atlético Madrid met de beloften meedoen.

De peperdure huurling van Monaco kan zijn reputatie vooralsnog niet waarmaken in Manchester. "We zoeken naar een oplossing", zei Van Gaal. "Soms spelen voetballers in het ene land fantastisch en in het andere niet. Dit is niet de eerste keer en zal ook niet de laatste keer zijn."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner