21.03.2015 18:01

Southampton houdt aansluiting met winst

Southampton heeft zaterdag aansluiting gehouden met de clubs die strijden om de tickets voor de Champions League. De ploeg van manager Ronald Koeman was in het eigen St. Mary's-stadion te sterk voor degradatiekandidaat Burnley: 2-0.

Southampton staat met 53 punten op de zesde plaats in de Premier League, drie punten achter Manchester United. De nummer vier van de Engelse competitie mag de voorronde van de Champions League in.

Koeman had Graziano Pellè weer in de basis gezet, net als Dusan Tadic. Eljero Elia zat op de bank. Shane Long opende enkele minuten voor rust de score namens de 'Saints', kort daarna raakte Pellè de lat. Na een eigen doelpunt in de tweede helft van Jason Shackell was de wedstrijd beslist. Tegenvaller voor Koeman was het geblesseerd uitvallen van doelman Fraser Forster.