21.03.2015 18:03

Kane opnieuw de held van Tottenham Hotspur

Harry Kane heeft Tottenham Hotspur zaterdag met drie doelpunten langs Leicester City geschoten (4-3). De 21-jarige Engelse spits, voor het eerst opgeroepen voor de nationale ploeg, voerde zijn totaal dit seizoen in de Premier League op naar negentien treffers. Daarmee heeft hij Diego Costa (achttien) afgelost als nummer één van de topscorerslijst.

Met twee doelpunten in het eerste kwartier leek Kane de thuisclub een makkelijke middag te bezorgen op White Hart Lane. Doelman Michel Vorm, die al na een paar minuten in het veld was gekomen voor de geblesseerd geraakte Hugo Lloris, moest kort voor en kort na rust echter twee tegentreffers incasseren.

Kane zette de Spurs opnieuw op voorsprong door een strafschop te benutten. In de slotfase werd het 4-2 door een eigen doelpunt van Jeffrey Schlupp, waarna David Nugent nog iets terug deed.