22.03.2015 16:23

Gerrard benadeelt ploeg, United pakt de winst

Manchester United heeft zondag belangrijke punten gepakt in de subtop van de Premier League. De ploeg won de wedstrijd tegen Liverpool met 1-2, maar er werd vooral gesproken over de rode kaart van Steven Gerrard.

Heel spannend was de eerste helft niet. In 45 minuten werden er maar twee grote kansen gecreëerd. Aan de andere kant betekende één van die kansen wel meteen een doelpunt. Mata werd met een geweldige steekbal gevonden door Ander Herrera en de oud-speler van Chelsea en Valencia bleef koel en vond de lange hoek na een kwartier spelen: 0-1. Liverpool kon er maar weinig tegenover stellen, maar begon na een half uur spelen in de wedstrijd te komen. Via Daniel Sturridge kwam de bal bij Adam Lallana, maar die schoot te gehaast vanaf de rand van de zestien en miste het doel op een haar na.

De fans van Liverpool gingen er goed voor zitten op Anfield, maar één van de bizarste taferelen ontspon zich. Steven Gerrard kwam als invaller in het veld, maar mocht al na veertig seconde douchen met een rode kaart op zak. De routinier ging expres op de enkel van Herrera staan en kreeg een directe rode kaart. Dit had natuurlijk een grote impact op Liverpool en de 0-2 kon ook niet uitblijven.

Dat de treffer zo mooi zou worden, durfde niemand te hopen. Mata combineerde met invaller Ángel Di María, kreeg de bal achter zich in de zestien, maar vond met een schitterende halve omhaal de lange hoek. De wedstrijd leek gespeeld, maar tegen het spelbeeld in kwam Liverpool terug in de wedstrijd. Coutinho vond Sturridge met een splijtende pass en op rechts vond de spits van Liverpool de korte hoek: 1-2.

Met nog twintig minuten te gaan werd het nog erg spannend op Anfield, maar Liverpool kon aanvallend niet veel meer brengen na de aansluitingstreffer. Vlak voor tijd kreeg de uitploeg zelfs nog een penalty na een overtreding van Emre Can op Daley Blind, maar Wayne Rooney miste van elf meter, waardoor het bij 1-2 bleef. Hierdoor mag Manchester United zich opmaken voor een spannende strijd om de derde plek in de Premier League. Manchester City, Arsenal en de ploeg van Louis van Gaal gaan de strijd aan in de Premier League. Liverpool haakt door de nederlaag voorlopig af in de subtop.

Door: Jos Boesveld