22.03.2015 19:58

Bayern verliest Robben en thuiswedstrijd

Bayern München heeft zondag op eigen veld de tweede nederlaag van het seizoen geleden. Borussia Mönchengladbach versloeg de koploper in de Bundesliga met 2-0.

De doelpunten vielen nadat Arjen Robben al geblesseerd was uitgevallen. De international kwam na 24 minuten verkeerd terecht na een overtreding van Tony Jantschke en verliet strompelend het veld. Het is nog onduidelijk wat Robben precies heeft. Hij leek naar zijn rug of heup te grijpen. De aanvaller was net hersteld van een beknelde zenuw in zijn rug.

Vlak nadat Robben het veld had verlaten kwam Gladbach op 0-1. Doelman Manuel Neuer ging in de fout toen Raffael de bal recht op hem af schoot. Diezelfde Raffael zorgde met nog een klein kwartier te spelen ook voor de 0-2. Raffael bracht zijn doelpuntentotaal in het huidige Bundesliga-seizoen dankzij de twee treffers tegen Bayern op zeven.

Ondanks de nederlaag gaat Bayern nog riant aan kop. Het verschil met nummer twee VfL Wolfsburg, dat gelijkspeelde tegen FSV Mainz 05, is tien punten. Gladbach klimt door de zege naar de derde plaats. Dat gaat ten koste van Bayer Leverkusen.

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner