25.03.2015 20:19

Van der Vaart naar Amerikaanse Kansas City?

HSV-speler Rafael van der Vaart tijdens het duel tegen Borussia Mönchengladbach(20.03.2015).
HSV-speler Rafael van der Vaart tijdens het duel tegen Borussia Mönchengladbach(20.03.2015).

De loopbaan van Rafael van der Vaart zit in een negatieve spiraal. De middenvelder zit op de bank en liep deze week een enkelblessure op. HSV wil zijn aflopende contract niet verlengen en dus kijkt de Nederlander verder. Kansas City is een optie.

Voorzitter van de Amerikaanse club Robb Heineman doet er weinig geheimzinnig over. Via Twitter verkondigde hij eerder al volmondig in gesprek te zijn met de familie Van der Vaart. Even later zei hij op de officiële website van Major League Soccer het volgende: "Het gaat niet om het geld. Het gaat om zijn familie. Hij heeft een zoon (Damian, 8 jaar) daar houdt hij rekening mee."

Dezelfde Damian van der Vaart kreeg onlangs de volle laag van een HSV-supporter. Een boze fan zou zijn vader Rafael flink hebben uitgescholden. Dat zou voor de middenvelder de bekende druppel die de emmer doet overlopen zijn. Hij wil zo snel mogelijk vertrekken bij HSV. 

Kansas City lijkt op pole position te staan om Rafael van der Vaart te contracteren. In Duitsland zijn ze niet tevreden over de prestaties van de Nederlander. Niet voor niets verpietert hij op de bank. Een transfer naar Amerika zal waarschijnlijk ook niet goed vallen in Amsterdam. Daar hopen ze op een ervaren speler en trainer Frank de Boer flirtte al openlijk met Van der Vaart. "Hij is altijd welkom", zei hij tegen FOX Sports. Een overgang naar de MLS voelt dan mogelijk als een mes in de rug van de Ajax-fans. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner