26.03.2015 22:43

Kankerpatiënt Jonás haalt uit naar werkgever

Jonás Gutiérrez keerde begin maart onder luid applaus terug op de Engelse velden. De speler van Newcastle United won de strijd tegen teelbalkanker en mocht tegen Manchester United zijn eerste wedstrijd in bijna een jaar spelen. Hij heeft echter geen goed woord over voor zijn huidige werkgever.

"Ik zal de club nooit kunnen vergeven vanwege de manier waarop ze me behandeld hebben", steekt de Argentijn van wal tegen Canal Plus. "Ik kwam midden-november terug bij de club en aan het begin van december zei de manager dat ik een andere club mocht zoeken."

"Ik begrijp een heleboel van voetbal. Voor de directie is het allemaal zakelijk. Het is duidelijk dat zij de belangen van de club verdedigden, maar ik denk dat je in deze situatie de andere kant van verhaal moet bekijken. Zeker omdat ik in mijn jaren voor mijn probleem altijd speelde voor de club."

Guetiérrez heeft de behandeling uiteindelijk volledig zelf betaald. "Ik heb nooit ergens om gevraagd. Ik heb zelf betaald, omdat mijn eigen gezondheid het belangrijkste voor me was. Als zij dat de juiste manier vinden, dan vind ik dat goed." De Argentijn heeft overigens nog wel een goed woordje over voor de fans van Newcastle United.

"De inwoners van Newcastle en de fans van de club hebben zich geweldig gedragen. Als ik naar de stad ga, feliciteren ze me en zeggen ze dat ik er goed uit zie. De mensen zijn echt betrokken en hebben schitterende berichten gestuurd."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner