04.04.2015 20:40

Chelsea wint, maar Adam schittert in Londen

Chelsea heeft zondag de koppositie in de Engelse Premier League verstevigd door met 2-1 van Stoke City te winnen. Het hoogtepunt van het duel kwam echter van de voet van een speler van de gasten. Charlie Adam maakte vlak voor rust waarschijnlijk het mooiste doelpunt uit zijn loopbaan. De Schotse middenvelder zag Chelsea-doelman Thibaut Courtois ver voor zijn doel staan, waarna hij de Belg met een schot van eigen helft passeerde.

Die fraaie treffer betekende de 1-1, nadat Eden Hazard de thuisploeg eerder uit een strafschop op voorsprong had gezet. De dribbelaar stond in de tweede helft aan de basis van de 2-1, door Loïc Rémy op maat te bedienen. De Fransman faalde niet.

Bij Chelsea maakt spits Diego Costa na de rust zijn rentree, maar dat was van korte duur. De Spanjaard werd tien minuten later met een hamstringblessure weer gewisseld. Door de overwinning blijft Chelsea naaste belagers Arsenal en Manchester City voor. De Gunners wonnen eerder op de zaterdag met 4-1 van Liverpool, Manchester City moet nog in actie komen.