05.04.2015 09:44

Wenger is blij: "Hebben onze kans gegrepen"

Arsenal zette zaterdagmiddag een belangrijke stap richting de Champions League van volgend seizoen. De ploeg won met ruime cijfers in eigen huis van concurrent Liverpool, die nu op een flinke afstand is gehouden. Arsène Wenger kon genieten in het weekend.

"Het was een geweldige dag. Het was een belangrijke wedstrijd vandaag, want we hadden de kans om het verschil met Liverpool groter te maken. We hebben die kans gegrepen", aldus een tevreden manager op de persconferentie na de wedstrijd. De ploeg uit Londen kwam in de eerste helft op een 3-0 voorsprong, gaf een penalty weg, maar verzekerde zich via Olivier Giroud van de 4-1 winst.

"In de eerste helft toonden beide ploegen geweldige kwaliteit. Ik moet toegeven dat Liverpool goed speelde, het was een start met een geweldige strijd. Hun keeper hield ze in de wedstrijd en ze hadden een goede kans voordat wij scoorden, maar we waren gefocust. Als je naar de ranglijst kijkt en ziet hoeveel wij gescoord hebben, dan is het geen toeval", toont de Fransman zich tevreden.

Arsenal staat na de overwinning op Liverpool tweede in de competitie, maar als Manchester City zondag van Stoke City wint, wordt de ploeg uit Londen weer derde.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner