05.04.2015 19:28

Beerens boekt belangrijke zege met Hertha

Hertha BSC heeft zondag een belangrijke overwinning geboekt in de strijd tegen degradatie uit de Bundesliga. De club uit Berlijn versloeg in het eigen Olympiastadion concurrent SC Paderborn met 2-0. Daardoor heeft Hertha voorlopig afstand genomen van de gevarenzone.

De doelpunten vielen pas in de tweede helft. Valentin Stocker zette de thuisclub na 68 minuten op 1-0. Roy Beerens werd zes minuten later naar de kant gehaald. De Nederlandse aanvaller had kort daarvoor geel gekregen. Nico Schulz breidde de voorsprong kort voor tijd uit naar 2-0. Dat bleek de eindstand. Johnny Heitinga bleef de hele wedstrijd op de bank bij Hertha.

Hertha heeft door de zege 32 punten na 27 wedstrijden, goed voor de elfde plek. Paderborn staat voorlaatste met 24 punten, één meer dan hekkensluiter VfB Stuttgart en één minder dan Hamburger SV.