06.04.2015 21:35

Verrassende wending in carrière Van der Vaart

Als een speler als Rafael van der Vaart de transfervrije status krijgt, dan is dat aantrekkelijk voor veel clubs. De Nederlander lijkt te verkassen naar Amerika, maar heeft ook nog een verrassing in petto voor de voetbalfan in Spanje.

Van der Vaart geeft namelijk aan dat hij ooit nog een keer voor Cádiz CF wil spelen. Het kleine clubje speelt op het derde niveau in Spanje, maar staat daar wel fier bovenaan. De wens om af te sluiten in een Spaanse competitie heeft te maken met de roots van Van der Vaart.

De middenvelder beschikt namelijk ook over de Spaanse nationaliteit. "Ik heb mijn opa verteld dat als ik de kans krijg, ik mijn carrière bij hem in de buurt eindig in Cádiz", vertelt de Nederlander aan ThePostOnline. Van der Vaart heeft een Nederlandse vader, maar zijn moeder komt uit Chiclana de Frontera, een plaatsje dat dicht in de buurt van Cádiz ligt.

Van der Vaart speelde eerder in zijn carrière voor Real Madrid. In het shirt van de Koninklijke kwam de middenvelder tot ruim tachtig wedstrijden, voordat hij vertrok naar Tottenham Hotspur. Inmiddels voetbalt Van der Vaart voor Hamburger SV, maar daar loopt zijn contract aan het einde van dit seizoen af.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner