07.04.2015 22:48

Benteke voorkomt grote degradatiezorgen

Christian Benteke heeft dinsdagavond alarmfase 1 in Villa Park voorkomen. De Belgische international scoorde driemaal voor Aston Villa en wentelde daarmee een dreigende nederlaag tegen Queens Park Rangers, een directe concurrent in de strijd tegen degradatie, af. Zeven minuten voor tijd maakte hij gelijk: 3-3.

Voor rust leek Benteke zijn Engelse werkgever, met Ron Vlaar en Leandro Bacuna als basisspelers in de defensie, serieus lucht te verschaffen. Met twee treffers maakte hij de snelle achterstand door een goal van Matt Phillips ongedaan: 2-1.

In de tweede sloeg de paniek toe. Clint Hill zorgde voor evenwicht. Hij veranderde een schot van Phillips met zijn schouder van richting. Dat was zijn eerste doelpunt voor QPR in 66 wedstrijden in de Premier League. Charlie Austin maakte er met minder dan een kwartier op de klok 2-3 van. Benteke had echter een antwoord waardoor Villa drie punten voorsprong houdt op QPR en nog net boven de streep staat.