09.04.2015 09:32

Van Aanholt droomt nog altijd van Oranje

Sunderland speler Patrick van Aanholt (r.) met West Ham United speler Alexandre Song (l.). (21-03-2015)
Sunderland speler Patrick van Aanholt (r.) met West Ham United speler Alexandre Song (l.). (21-03-2015)

Patrick van Aanholt heeft ook onder de nieuwe trainer, Dick Advocaat, een basisplaats bij Sunderland. De verdediger hoopt in de Premier League een nieuwe kans bij het Nederlands elftal te verdienen.

"Er zijn trainers die dik in de zestig zijn bij wie de scherpte er wel een beetje vanaf is", aldus Van Aanholt tegenover het Algemeen Dagblad. De linksback weet dat de scherpte er bij Advocaat nog lang niet af is. "Die man zit er dagelijks van de eerste tot de laatste seconde bovenop. Hij is continu met mij bezig. Mijn rol is duidelijk, ik moet de linkerkant bestrijken."

Van Aanholt zat afgelopen zomer dicht tegen Oranje aan, maar miste uiteindelijk het WK. De voormalig verdediger van Vitesse blijft dromen van het Nederlands elftal. "Ik was er dichtbij, maar na het trainingskamp in Portugal viel ik toch af", aldus Van Aanholt, die niet opgeeft. "Oranje, dat wil toch iedereen? Als je stabiel presteert in de Premier League, kom je vroeg of laat in beeld. Bij Sunderland speel ik alles, ik voel me hier prima."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner