12.04.2015 19:39

Stuttgart doet laatste plaats over aan HSV

VfB Stuttgart heeft zondag door een zwaarbevochten zege de laatste plaats in de Bundesliga verlaten. De formatie van trainer Huub Stevens won op eigen veld met 3-2 van Werder Bremen. Het winnende doelpunt van Daniel Ginczek viel pas in blessuretijd, toen Stuttgart met tien man op het veld stond door een rode kaart van Martin Harnik.

Stevens zag zijn ploeg na een kwartier op voorsprong komen via Christian Gentner. Vijf minuten na rust trok Davie Selke de stand gelijk. Ginczek hielp de thuisploeg in de 70e minuut aan een nieuwe voorsprong. Vlak voor tijd pakte Harnik zijn tweede gele kaart en kon vertrekken, waarna Werder door en doelpunt van Jannik Vestergaard voor de tweede keer langszij kwam. Stuttgart legde zich daar niet bij neer en vocht zich, met dank aan Ginczek, alsnog naar de winst.

Stuttgart is nu één-na-laatste met 26 punten, één meer dan Hamburger SV. HSV verloor zaterdag met 2-0 van VfL Wolfsburg. Om niet te direct te degraderen moet Stuttgart nog een plek stijgen.