15.04.2015 13:44

Borussia Dortmund bevestigt vertrek Klopp

Jürgen Klopp gaat Borussia Dortmund aan het einde van het seizoen verlaten. Dat heeft de club woensdagmiddag bekend gemaakt tijdens de reeds eerder aangekondigde persconferentie.

"We hebben op initiatief van Jürgen (Klopp, red.) gesprekken gevoerd en zijn tot de conclusie gekomen dat onze wegen na zeven jaar gaan scheiden", aldus directeur Hans-Joachim Watzke tijdens de persconferentie. Het terugtreden van Klopp laat Watzke niet onberoerd. "Dat heeft me zeer aangegrepen. Het is moeilijk, aangezien we nog altijd veel vertrouwen in Jurgen hebben."

Klopp zelf twijfelde al een tijdje aan zijn toekomst. De oefenmeester is van mening dat hij niet meer de juiste man voor de job is. "Ik heb het gevoel dat ik niet meer de perfecte trainer ben voor deze club", aldus Klopp, die blij is met zijn besluit. "Er is een last van mijn schouders gevallen." Klopp weet verder nog niets over zijn toekomst. "Ik heb niks gepland. Ik heb geen contact met een andere club en ik ben niet van plan om een sabbatical te nemen. In het voetbal weet je het echter nooit, soms word je gedwongen een sabbatical te nemen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner