16.04.2015 15:20

Arsenal-speler na vier jaar speelgerechtigd

Trainer Arsène Wenger van Arsenal kijkt toe op de laatste training voor de Champions League wedstrijd tegen Monaco. (24-02-2015)
Trainer Arsène Wenger van Arsenal kijkt toe op de laatste training voor de Champions League wedstrijd tegen Monaco. (24-02-2015)

Het heeft even geduurd, maar Wellington Silva mag eindelijk voor Arsenal spelen. In januari 2011 kocht de Londense club de speler van Fluminese, maar hij heeft al die tijd niet mogen spelen voor de club. 

Dat komt omdat in Engeland de regels streng zijn met betrekking tot het verkrijgen van een werkvergunning. Wellington is een Braziliaan, waardoor er een speciale werkvergunning als 'groot talent' aangevraagd moet worden óf hij moet een ander Europees paspoort aanvragen. 

Vier jaar lang lukte dat niet voor Wellington. De Braziliaan werd gehaald voor een kleine vijf miljoen euro toen hij achttien jaar was. Inmiddels is hij 22 jaar en verhuurde Arsenal hem aan diverse Spaanse clubs. Dit seizoen speelt hij voor Almeria. 

Via Twitter liet de speler weten eindelijk een Spaans paspoort te hebben bemachtigd. Met de Spaanse nationaliteit kan hij wel een werkvergunning krijgen om in Engeland te voetballen. Na vier jaar kan Arsène Wenger dan eindelijk een beroep op de speler doen. Hij maakt dit seizoen wel af bij Almeria.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner