17.04.2015 16:18

HSV-trainer vertrouwt op Van der Vaart

Trainer Bruno Labbadia van Hamburger SV doet bij zijn rentree tegen Werder Bremen direct weer een beroep op Rafael van der Vaart. De middenvelder was onder Labbadia's voorgangers Peter Knäbel (interim) en Josef Zinnbauer niet meer zeker van een basisplaats.

"Ik heb hem verteld dat hij geen gekke dingen hoeft te doen. Ik wil alleen zijn beste voetbal zien", aldus Labbadia.

De coach zal Van der Vaart in de 102e Nordderby direct weer op 'tien' zetten, in de rug van spits Pierre-Michel Lasogga, die de laatste weken eveneens minder aan spelen toe kwam. "Pierre is een beer van een vent. Hij zal alles voor ons geven.''

Labbadia, die de Duitse voetbalclub in het seizoen 2009-2010 al eens als coach onder zijn hoede had, tekende woensdag voor vijftien maanden bij HSV, dat laatste staat in de Bundesliga.

Een overwinning op Werder Bremen is meer dan welkom. HSV staat na 28 duels op 25 punten. Op plek zeventien staat Vfb Stuttgart met 26 punten. Zestiende staat SC Paderborn met 27 punten. Op die twee plekken moet er nacompetitie gespeeld worden. Nummer vijftien Hannover staat op 29 punten. De ploeg die op die plek staat is verzekerd van een extra jaar Bundesliga.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner