19.04.2015 10:14

'Van Gaal heeft Benteke op zijn lijstje staan'

De aanvallende linie van Manchester United gaat volgend seizoen flink op de schop. Radamel Falcao zal na zijn huurperiode vertrekken en Robin van Persie wordt ook gelinkt aan een vertrek. Louis van Gaal kijkt in de eigen competitie al rond om met ponden te strooien.

Als de hiervoor genoemde spelers inderdaad vertrekken, heeft Manchester United alleen nog met Wayne Rooney in de aanvallende linie een ervaren speler over. James Wilson is nog jong en wordt mogelijk verhuurd om een volledig seizoen ervaring op te doen. Het Belgische De Morgen weet te melden dat Van Gaal de verrichtingen van Christian Benteke in de gaten houdt.

De Belgische spits van Aston Villa voetbalt sinds 2012 in de Premier League en kan prima cijfers overleggen in Engeland. In 84 wedstrijden scoorde hij 39 keer. Manager Tim Sherwood gaf onlangs op de persconferentie aan dat hij Benteke niet koste wat kost wil houden bij zijn club.

"Ik wil Benteke liefst houden. Hij heeft nog niet aangegeven dat hij wil vertrekken, maar als hij dat doet, zullen we de situatie bekijken. Ik wil spelers die met hun hart voor de club spelen en weet uit ervaring dat je hen niet kan dwingen te blijven. Soms moet je gewoon het geld pakken." Aston Villa verlangt naar verluidt zo'n 25 tot dertig miljoen euro voor de spits.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner