19.04.2015 18:59

Vorm wint keepersduel met Krul

Michel Vorm heeft zondag het Nederlandse keepersduel in de Premier League met Tim Krul gewonnen. Vorm pakte met Tottenham Hotspur de winst bij Newcastle United: 1-3. Nacer Chadli, Christian Eriksen en Harry Kane schonken de Spurs op St. James' Park de overwinning.

Met Vorm, Krul, Daryl Janmaat en Vurnon Anita stonden vier Nederlanders aan de aftrap, waarvan drie bij de thuisclub. De enige in dienst van de Spurs stapte echter als winnaar van het veld. Nacer Chadli zette de bezoekers na een half uur op voorsprong, maar Jack Colback maakte direct na rust gelijk.

Eriksen schoot Tottenham Hotspur in de 53e minuut uit een vrije trap richting de winst, die in blessuretijd veilig werd gesteld dankzij topschutter Kane. De ploeg van manager Mauricio Pochettino staat op de zesde plaats in de Premier League, één punt boven Ronald Koemans Southampton.

Door de overwinning van Tottenham Hotspur houdt de Londense ploeg uitzicht op de vijfde plek. Momenteel heeft het evenveel punten als Liverpool (57), maar The Reds hebben één duel minder gespeeld. Zij speelden namelijk voor de FA Cup tegen Aston Villa.