21.04.2015 16:21

Janmaat voelt druk: "Moeten één duel winnen"

Daryl Janmaat voelt dat de druk groter wordt bij Newcastle United. De ploeg is hopeloos uit vorm. De laatste zes duels gingen allemaal verloren. De rechtsback voelt dat de druk steeds groter wordt. 

Door de nederlagen zijn The Magpies afgezakt naar de veertiende plek. De fans zijn bang dat de vrije val nog langer duurt. In dat geval komt het op plek zeventien terecht. Het heeft echter nog een voorsprong van zeven punten op Leicester City, maar in deze vorm houden de supporters rekening met alles. Ook met degradatie. 

Janmaat vertelt tegen The Chronicles dat hij merkt in zijn omgeving dat de druk hoger en hoger wordt. "De halve finale van het WK was een grote wedstrijd voor mij met veel druk. Dit komt in de buurt", aldus de ex-Feyenoorder die weet wat het de komende vijf duels moet doen. "Winnen en gefocust blijven. We hebben nog vijf duels te gaan en daarvan moeten we minimaal één winnen. Dat kunnen we. Dat moeten we niet zeggen, maar doen."

Komende zaterdag krijgt het daar de eerste kans voor. Swansea City komt dan op bezoek. Mogelijk krijgt Newcastle extra hulp. Siem de Jong kan wellicht zijn rentree maken. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner