23.04.2015 09:45

Koeman: "Het verschil is slechts één punt"

Zaterdagmiddag neemt Ronald Koeman het met Southampton op tegen het Tottenham Hotspur van Mauricio Pochettino. Een bijzonder duel, want de Nederlander kan het record van de oud-trainer van Southampton verbreken.

Koeman heeft zaterdagmiddag aan één punt genoeg om het record van Pochettino te verbreken. Southampton behaalde vorig seizoen 56 punten in de Premier League en dat was de club uit Zuid-Engeland nog nooit gelukt. Koeman heeft, met nog vijf duels te gaan, dat aantal al geëvenaard. "Het verschil is slechts één punt", aldus Koeman tegenover Voetbal International. "Voor de fans mag het dan een bijzonder zijn vanwege Mauricio, de ploegen op het veld gaan de wedstrijd beslissen."

Koeman heeft een andere aanpak dan zijn voorganger. "Ik pak het misschien iets anders aan. Van wat ik heb gehoord, train ik meer met de bal en richtte hij zich meer op het fysieke deel. Maar onder Mauricio is ontwikkeling van deze ploeg ingezet. Hij heeft het fantastisch gedaan. We geven daar een vervolg op, en tot nu toe doen we het net iets beter", aldus Koeman, die hoopt dat de fans Pochettino een warm welkom heten. "Die zou positief moeten zijn, omdat hij fantastisch werk heeft geleverd bij Southampton. Als persoon en als coach heb ik hem hoog staan. We hebben ook goed contact."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner