24.04.2015 14:02

Mourinho: "Arsenal is een fantastische club"

José Mourinho verwacht dat het duel met Arsenal van komend weekend een zware pot wordt. Toch heeft hij vertrouwen in een goede afloop. De Chelsea-trainer denkt namelijk dat zijn selectie iets sterker is dan die van de concurrent.

Arsenal tegen Chelsea is een topduel. Het is namelijk de nummer één (Chelsea) tegen de nummer twee. Bij Chelsea is het de grote vraag wie er in de spits staat. Didier Drogba, Loïc Remy en Diego Costa zijn allemaal niet honderd procent fit. "Didier Drogba kan spelen. Remy is nog onzeker en over Diego Costa nemen we morgen een besluit", aldus The Special One op de persconferentie. "Mocht Diego Costa dit weekend niet fit zijn, dan speelt hij het volgende duel wel mee."

Cesc Fabregas

Voor Cesc Fabregas is de wedstrijd tegen Arsenal een bijzondere. Hij speelde vanaf zijn zestiende bij die club en werd onder de vleugels van Arsène Wenger een speler van wereldformaat. Dat hij via Barcelona naar Chelsea is gegaan wordt hem niet in dank afgenomen. Mourinho maakt zich geen zorgen om zijn middenvelder. "Als mensen hem daar op een slechte manier zullen ontvangen dan zal hij daar geen problemen mee hebben", aldus de Portugees die blij voor Fabregas is dat hij hoogstwaarschijnlijk de titel pakt. "Goede plannen eindigen met titels. Dat is wat Cesc zocht en hier gaat hij dat vinden."

Als Chelsea wint van Arsenal dan wordt het gat op de ranglijst maar liefst dertien punten. Met nog vijf duels te gaan is een kampioenschap binnen handbereik. Mourinho rekent zich nog niet rijk. "Arsenal is een fantastische club met goede spelers. Ze hebben genoeg keus, alleen ik denk dat wij op dit moment sterker zijn. Maar we moeten voorzichtig zijn. We hebben nog geen enkele prijs gewonnen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner