25.04.2015 15:41

Goals van Pellè niet genoeg voor Southampton

Graziano Pellè is ouderwets op dreef voor Southampton. De Italiaan scoorde al de openingstreffer tegen Tottenham Hotspur, maar zorgt in de tweede helft voor een nieuwe voorsprong: 2-1. (25-04-2015)

Liverpool is zonder te spelen de lachende derde geworden in de strijd om Europees voetbal. Concurrenten Southampton en Tottenham Hotspur speelden zaterdagmiddag gelijk tegen elkaar: 2-2. Door de puntendeling lijkt Liverpool te gaan voor een plek in de groepsfase van de Europa League, terwijl Southampton en Tottenham Hotspur mogen strijden voor één plek in de voorrondes van het eindtoernooi.

In de eerste twintig minuten gebeurde er bar weinig in Southampton. Beide ploegen speelden voorzichtig en op balbezit, zonder ook maar in de buurt van de vijandelijke zestien te komen. Uit een corner kreeg Southampton de eerste grote kans, maar daarna werd de thuisploeg in het zadel geholpen. Eerst werd een terugspeelbal precies tussen de laatste man en de keeper gespeeld, waardoor Graziano Pellè hoop op meer kreeg. De Italiaan gebruikte zijn lichaam goed, waardoor hij van dichtbij de 1-0 kon intikken. Southampton bleef sterker, maar Tottenham Hotspur sloeg uit de eerste kans van de ploeg keihard toe. Vlak voor rust verlengde Harry Kane een voorzet vanaf rechts en Èrik Lamela kon via het lichaam van doelman Kelvin Davis de gelijkmaker binnen koppen.

De tweede helft begon wel aantrekkelijk, met veel aanvalsdrang van de thuisploeg. Dit resulteerde dan ook in kansen. Het duurde echter tot de 65e minuut tot er echt wat te juichen viel in het Saint Mary’s. Shane Long legde een voorzet vanaf rechts perfect op het hoofd van Pellè, die met een heerlijke knik de linkerhoek en zijn tweede doelpunt van de middag vond. Opnieuw kon Southampton niet lang van de voorsprong genieten, want vijf minuten na de treffer van Pellè kwam Tottenham Hotspur weer langszij. Nacer Chadli had een mooie actie in huis in het strafschopgebied en met een lage, droge schuiver vond hij vanaf de zijkant de lange hoek.

Na de gelijkmaker durfde beide ploegen maar weinig risico te nemen. Een puntendeling was dan ook het logische gevolg in deze wedstrijd. Southampton pakt door het punt een nieuw record in de Premier League, want nog nooit behaalde de ploeg 57 punten in één seizoen van de Premier League. Door het gelijkspel ligt de strijd om Europees voetbal in Engeland nog steeds open, alhoewel Liverpool kan profiteren door de remise. Als de ploeg de komende twee wedstrijden wint, zal het zich op mogen maken voor de groepsfase van de Europa League. Southampton en Tottenham Hotspur moeten het dan doen met één plek voor de voorrondes van het eindtoernooi.

Door: Jos Boesveld