25.04.2015 20:34

Manchester City komt met de schrik vrij

Manchester City heeft zaterdag op het nippertje duur puntenverlies voorkomen in de strijd om de tickets voor de Champions League. De regerend kampioen van Engeland verspeelde in eigen stadion tegen Aston Villa een voorsprong van 2-0, maar won alsnog dankzij een doelpunt in de 89e minuut van Fernandinho: 3-2.

Daarmee legde Manchester City de druk weer bij Arsenal en Manchester United, de twee clubs die ook strijden om de tickets voor het hoofdtoernooi van de Champions League. Arsenal ontvangt zondag koploper Chelsea, Louis van Gaal gaat met ManUnited op bezoek bij Everton.

Sergio Agüero bracht de thuisclub al na twee minuten aan de leiding, met zijn 21e doelpunt van het seizoen. Aleksandar Kolarov verdubbelde de voorsprong halverwege de tweede helft uit een vrije trap. Dankzij Tom Cleverley en Carlos Sánchez leek de bezoekende ploeg van Leandro Bacuna en Ron Vlaar nog een punt te pakken, maar Fernandinho zorgde ervoor dat City met de schrik vrijkwam.