26.04.2015 13:30

Chelsea domineert in Engels elftal van het jaar

Het elftal van het jaar in de Premier League wordt gevormd door spelers van maar zes verschillende clubs. Het elftal werd zondag bekend gemaakt en Chelsea is hofleverancier met maar liefst zes voetballers. De club uit Londen is koploper van de Premier League.

Van de vier verdedigers zijn er drie van Chelsea. John Terry, Gary Cahill en Branislav Ivanović zijn gekozen in het elftal van het jaar. Ook op het middenveld domineert Chelsea, alhoewel Cesc Fàbregas, met zeventien assists veruit de beste aangever in de Premier League, niet eens opgenomen is in het elftal. Nemanja Matić en Eden Hazard kregen wel een uitverkiezing, samen met ploeggenoot Diego Costa.

David De Gea is de doelman in het elftal van het jaar en Ryan Bertrand van Southampton is de linksback. Het middenveld wordt gecompleteerd door Alexis Sánchez van Arsenal en Coutinho van Liverpool. Harry Kane, die voor Tottenham Hotspur een geweldig seizoen doormaakt met twintig doelpunten in de Premier League, staat naast Diego Costa opgesteld.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner