26.04.2015 16:32

Everton verrast United met ruime overwinning

Manchester United heeft zondag een gevoelige nederlaag geleden in de Premier League. De ploeg van trainer Louis van Gaal was kansloos in de uitwedstrijd tegen Everton: 3-0.

De ploeg kwamen snel achter. In de vijfde minuut schoot de Ierse middenvelder James McCarthy de bal onder het gestrekte been van de Spaanse doelman De Gea door. Verdediger John Stones kopte nog voor rust strak de 2-0 binnen vanuit een hoekschop.

In de 74e minuut bepaalde de Belgische invaller Kevin Mirallas de eindstand op 3-0. Hij kreeg de bal onverwacht in de voeten en kreeg een vrije kans om op goal te schieten. De Gea voorkwam een nog grotere blamage in de slotfase. Hij tikte een tweede poging van Mirallas over.

Bij Manchester United maakte Robin van Persie zijn rentree in de hoofdmacht. De spits mocht in de 88e minuut invallen voor de geblesseerd geraakte Wayne Rooney.