27.04.2015 15:17

Henry geeft Arsenal tip: "Vier versterkingen"

Thierry Henry is erg kritisch op Arsenal. De oud-spits van de Londenaren zag de ploeg niet verder komen dan een 0-0 gelijkspel bij koploper Chelsea.

"Arsenal heeft op vier plekken versterkingen nodig om opnieuw mee te doen voor het kampioenschap", vertelde de Fransman bij Sky Sports. "Ze hebben een doelman, een centrale verdediger, een controlerende middenvelder en een spits van wereldklasse nodig om opnieuw kans te maken."

"Het beste voorbeeld voor mij is Chelsea. Ze hadden het moeilijk vorig jaar, maar toch lukte het om dit jaar voor de titel te spelen. Ze hebben nu Nemanja Matic, Thibaut Courtois, Cesc Fabregas en Diego Costa. Om opnieuw de titel te pakken, zal Wenger deze zomer aankopen moeten doen. Je hebt geweldige spelers en die concurrentie nodig."

"Özil speelde dit weekend voor de achtste keer tegen een team uit de top vier", gaat de analyticus verder. "Nog nooit gescoord en twee assists. Dat is veel te weinig. In zijn periode bij Arsenal gaf hij veertien assists. Als je dat vergelijkt met Fabregas, die al zestien assists gaf in één seizoen...", aldus Henry.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner