28.04.2015 10:59

Vader van Malanda spreekt: "Wereld is verrot"

Drie maanden na het overlijden van Junior Malanda, speler van VfL Wolfsburg, spreekt zijn vader voor het eerst over zijn zoon. Bernard Malanda schuift zijn mening over de verrotte voetbalwereld niet onder stoelen of banken.

"De Duitse pers schreef uitgebreid over hoe Junior gestorven is. In mijn auto, terwijl hij geen riem aan had. Maar dat is slechts een klein deel van het verhaal. De hele waarheid is niet geschetst", stelt de vader van de Junior, die op negentienjarige leeftijd overleed na een auto-ongeluk. 

"Namelijk dat ik mijn zoon op dat moment al zes maanden lang niet meer gezien had. Hoe dat kwam? Door makelaars die zich bemoeid hadden met het privéleven van mijn zoon. Ze wilden hem doen vervreemden van zijn familie. Ze gaven hem foute informatie. En zadelden hem op met allerlei beloftes. Dat hij nog meer geld kon verdienen, bijvoorbeeld", stelt de vader tegenover Het Laatste Nieuws. "De voetbalwereld is pourri, verrot."

"Hij had er moeite mee om zijn geld te beheren. Zo was hij constant zijn vrienden aan het helpen. Hij kocht vliegtuigtickets voor hen, zodat ze naar Turkije, Engeland of Spanje konden gaan op zijn kosten. Junior was nog niet klaar voor zo veel geld. Achteraf gezien was het zelfs een goede zaak dat hij bij Zulte Waregem nog niet goed betaald werd. Maar daarna heeft hij op korte tijd veel te veel geld gekregen. Ik zeg nu: laat dat bij zo'n jonge speler. Mijn ervaring leert dat dat alleen maar slechte gevolgen kan hebben."

Het blijft echter niet alleen bij woorden van Bernard Malanda. "Daarom ga ik een stichting oprichten: de stichting Junior Malanda. Daarmee wil ik andere ouders, families of de spelers helpen die het moeilijk hebben. Ik ga ook een boek schrijven om ouders en andere personen de kans te geven om te lezen en te begrijpen wat er kan foutlopen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner