01.05.2015 15:16

Pep: "Blessure Robben niet mijn schuld"

Pep Guardiola voelt zich niet verantwoordelijk voor de nieuwe blessure van Arjen Robben. De trainer van Bayern München bracht de Nederlander na een buikspierblessure weer in het veld tegen Borussia Dortmund, maar zijn rentree duurde slechts een kwartier.

Guardiola bracht Robben binnen de lijnen in de halve finale van het Duitse bekertoernooi. De tegenstander was concurrent Borussia Dortmund. Robben was net hersteld van een buikspierblessure en de oefenmeester had de dreiging van Robben nodig.

"Het lijkt me duidelijk dat ik nooit iemand zou laten spelen zonder dat met mijn fysio en de doktoren te overleggen", verdedigt Guardiola zichzelf. "Arjen is voor ons ongelooflijk belangrijk en iedereen verklaarde hem fit."

Guardiola raakte in het duel met Borussia Dortmund ook Robert Lewandowski kwijt. Hij brak zijn kaak, maar kan mogelijk spelen met een masker. De Spaanse trainer neemt echter geen risico. "We moeten eerst maar kijken hoe alles bij hem geneest. Hij had ook nog een lichte hersenschudding en een gebroken neus. Dat zijn lastige blessures om te beoordelen. De dokter bepaalt wat er gebeurd. Als hij zegt dat er een risico is dat hij opnieuw geblesseerd raakt, dan speelt hij niet."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner