02.05.2015 20:36

Bayern München onderuit bij Bayer Leverkusen

Bayern München heeft zaterdag de eerste competitiewedstrijd na het behalen van het kampioenschap verloren. De formatie van trainer Pep Guardiola moest bij Bayer Leverkusen de punten aan de thuisclub laten: 2-0. Hakan Çalhanoğlu en Julian Brandt zorgden voor de doelpunten.

Voor Bayern betekende de nederlaag in Leverkusen de tweede in een week tijd. Dinsdag ging de kampioen op eigen veld na strafschoppen onderuit tegen Borussia Dortmund in de halve finale van het bekertoernooi. Arjen Robben maakte in die wedstrijd zijn rentree na een buikspierblessure, maar viel meteen weer uit met een kuitblessure. Robben komt dit seizoen niet meer in actie en speelde dan ook niet tegen Leverkusen.

Leverkusen nadert door de zege nummer twee VfL Wolfsburg, dat zaterdag met 2-2 gelijkspeelde tegen Hannover 96. Het verschil is met nog drie wedstrijden te gaan vier punten.

Bayern speelt woensdag in de halve finale van de Champions League tegen FC Barcelona. Barça beleefde zaterdag wel een goede generale repetitie tegen Córdoba: 0-8.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner