03.05.2015 14:56

Rensenbrink is lyrisch over Alderweireld

Toby Alderweireld ziet er vrolijk uit tijdens een training van het Belgische nationale voetbalelftal. (03-09-2014)
Toby Alderweireld ziet er vrolijk uit tijdens een training van het Belgische nationale voetbalelftal. (03-09-2014)

Gevraagd naar zijn mening over de Belgische verdedigers in de Premier League gaf oud-international Rob Rensenbrink in Het Nieuwsblad graag zijn ongezouten mening over onder anderen Toby Alderweireld en Jan Vertonghen.

Over Alderweireld is Rensenbrink zeer te spreken. De Belg speelt dit seizoen voor het door Ronald Koeman getrainde Southampton en staat steevast in de basis. Rensenbrink over Alderweireld: "Voor mij is hij één van de beste verdedigers van de Premier League. Hij is groot, technisch en heeft een prima lange bal in de voeten. Als hij nog minstens één seizoen in Engeland speelt, wordt hij net zo'n spierbundel als Kompany."

"In tegenstelling tot Kompany laat Alderweireld zich zelden vangen aan nonchalante foutjes, presteert hij constant en heeft hij geen profileringsdrang", vervolgt Resenbrink zijn lofzang. "Daarom is hij voor mij op dit moment de beste Belgische verdediger in de Premier League."

Ook over Vertonghen, net als Alderweireld in het verleden speler van Ajax en tegenwoordig uitkomend voor Tottenham Hotspur, heeft Rensenbrink een mening. "Jan is er nu 28, als hij ooit nog Champions League wil spelen zal hij toch stilaan een stap vooruit moeten zetten. Dat hij nog nooit echt bij een grote club speelde ligt volgens mij niet echt aan zijn capaciteiten, eerder aan het gebrek aan ambitie", aldus de niet malse kritiek van Rensenbrink.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner