05.05.2015 14:55

Cesc: "Begrijp dat hij zoveel prijzen wint"

Cesc Fabregas heeft een sneer uitgedeeld aan het adres van Arsène Wenger. De huidige middenvelder van Chelsea vindt José Mourinho namelijk een betere manager dan Wenger. 

Fabregas werd op jonge leeftijd van Barcelona naar Arsenal gehaald. Wenger liet de middenvelder al op 16-jarige debuteren en hij groeide uit tot een clubicoon. Fabregas vertrok naar Barcelona om in de zomer van 2014 terug te keren in Londen. Dit keer bij Chelsea. 

Daar kreeg hij te maken met José Mourinho. En daar is Fabregas lovend over. "Hij houdt van winnen. Andere managers willen dat ook wel, maar bij Mourinho gaat het allemaal net wat verder", zo zegt Fabregas tegen The Daily Mail. "Zijn mentaliteit is ongelooflijk. Tijdens elke training en elke wedstrijd wil hij alles uithalen. Ik begrijp nu waarom hij zoveel prijzen heeft gewonnen in zijn loopbaan."

Mourinho is erg belangrijk voor Fabregas die daardoor onbedoeld een sneer uitdeelt aan zijn voormalige trainer. Hij gaat verder met zijn lofzang over Mourinho. "Hij laat me belangrijk voelen. Hij laat me spelen hoe ik wil. Ik voel dat hij mij vertrouwd. Hij heeft me dingen laten voelen die ik heel lang niet heb gevoeld. Ik speelde elk duel, voelde me belangrijk. Soms moest ik zelfs een speech houden in de kleedkamer."

"Elke keer voor de wedstrijd geeft één speler een speech. Hij laat me voelen als een leider, laten me voelen dat ik belangrijk ben voor het team. Dat is altijd goed voor een speler."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner