08.05.2015 13:03

United rest van het seizoen zonder Carrick

Michael Carrick komt dit seizoen niet meer in actie voor Manchester United. De tweede aanvoerder van de Engelse club is nog lang niet hersteld van een enkelblessure.

Zonder Carrick verloor de ploeg van trainer Louis van Gaal in de laatste drie duels van Chelsea, Everton en West Bromwich Albion. De voormalig bondscoach van het Nederlands elftal kan zaterdag wel weer een beroep doen op Luke Shaw en Jonny Evans. Beide spelers hebben afgerekend met blessureleed.

Carrick is een grote aderlating voor Louis van Gaal. De Engelsman is belangrijk voor de club. "We hebben alles geprobeerd om Michael fit te krijgen, maar we moeten ook aan volgend seizoen denken", zei Van Gaal tijdens de persconferentie. "Hij komt dit seizoen niet meer in actie omdat de blessure ernstiger is dan verwacht."

Met Carrick in de basis wint Manchester United bijna 72% van de wedstrijden. Het belang van de Engelsman wordt daarmee nogmaals onderstreept. Manchester United staat momenteel op een vierde plaats dat recht geeft op voorronde van de Champions League. Liverpool volgt op vier punten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner