09.05.2015 17:38

Bayern thuis onderuit tegen Augsburg

Bayern München heeft zaterdag tegen FC Augsburg de vierde seizoensnederlaag geleden. De Duitse landskampioen ging in eigen huis met 1-0 onderuit tegen de club van de Nederlandse aanvoerder Paul Verhaegh.

De ontmoeting begon voor Bayern moeizaam. Al na dertien minuten moest de ploeg van trainer Josep Guardiola met tien man verder, nadat keeper José Manuel Reina een charge op een doorgebroken Augsburg-speler met rood bestraft zag. De penalty die dat Augsburg opleverde, schoot Verhaegh op de paal.

De enige goal van het duel viel vervolgens in de 71e minuut. De Paraguayaanse aanvaller Raul Bobadilla maakte de treffer, uit een assist van de Deen Pierre-Emil Højbjerg. In de Bundesliga stijgt Augsburg door de zege naar de vijfde plaats, die recht geeft op rechtstreekse plaatsing voor de Europa League.