09.05.2015 20:40

Fellaini kopt United langs Crystal Palace

Manchester United heeft zaterdagavond een moeizame zege op Crystal Palace geboekt. Marouane Fellaini kopte zijn ploeg in de 78e minuut naar een zwaarbevochten overwinning (2-1).

Met dank aan de Belg won United weer eens, na drie nederlagen op rij tegen Chelsea, Everton en West Bromwich Albion. De formatie van trainer Louis van Gaal verstevigde de vierde plaats van de ranglijst. Die positie geeft aan het einde van de competitie recht op deelname aan de voorronde van de Champions League.

United speelde zonder de zieke Robin van Persie. Wayne Rooney moest zich in de rust geblesseerd laten vervangen. Daley Blind voetbalde de de hele wedstrijd voor United, dat via een benutte strafschop van Juan Mata op voorsprong kwam (1-0). Jason Puncheon schoot Crystal Palace na rust op gelijke hoogte (1-1).

United verhoogde daarna de druk op de defensie van Crystal Palace, die stand hield tot twaalf minuten voor het einde van de reguliere speeltijd.