10.05.2015 11:16

Nederlandse trainers bezig aan Houdini-act

Het gaat goed met de Nederlandse trainers in het buitenland. Erwin Koeman staat er ontzettend goed op in Southampton, Jimmy Floyd Hasselbaink werd kampioen in de League Two, maar ook in de degradatiezone worden successen geboekt.

Zo moest Dick Advocaat de reddende engel worden bij Sunderland. De ploeg stond maar één puntje boven de degradatiezone toen de Nederlander zich meldde in de Premier League. Inmiddels is Sunderland nog steeds niet veilig, maar de ploeg is een plaatsje gezakt in de degradatiezone, staat twee punten los van de gevreesde achttiende plek en is inmiddels niet meer de enige degradatiekandidaat in de gevarenzone.

In de Bundesliga is Huub Stevens de man die begonnen is aan wat een hele grote Houdini-act kan zijn. De oud-trainer van onder andere PSV en Schalke 04 kwam voor de winterstop aan het roer te staan van VfB Stuttgart, dat toen laatste stond. Stevens staat nog staat onderaan in de Duitse competitie, maar na de winst in de afgelopen speelronde kan Stevens na een nieuwe overwinning uit het niets op de veertiende plek terechtkomen. Het is spannend onderaan de Bundesliga, waarin nog twee wedstrijden gespeeld worden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner