13.05.2015 09:06

SC Heerenveen-doelman kan naar Engeland

De doelman van sc Heerenveen, Kristoffer Nordfeldt, zoekt zijn familie in het publiek na afloop van de wedstrijd tegen NAC Breda.(13-12-2014)
De doelman van sc Heerenveen, Kristoffer Nordfeldt, zoekt zijn familie in het publiek na afloop van de wedstrijd tegen NAC Breda.(13-12-2014)

Kristoffer Nordfeldt moet een knoop doorhakken over zijn toekomst. De Zweedse doelman van sc Heerenveen kan namelijk vertrekken naar Premier League-club Swansea City. Vorige week werd al duidelijk dat er een club erg concreet was voor de goalie.

Dat schrijven De Telegraaf en de Leeuwarder Courant woensdag. De laatste laat weten dat sc Heerenveen en Swansea City het eens zijn over een transfersom. Dat betekent dat Nordfeldt moet beslissen en de vraag is of de sluitpost de concurrentie aandurft met eerste doelman Łukasz Fabiański.

De Scandinaviër wil bij sc Heerenveen vertrekken naar een grote competitie mits hij eerste doelman wordt. Het aankomende EK 2016 in Frankrijk speelt daar een grote rol in, als Zweden zich kwalificeert voor dat eindtoernooi.

Swansea City doet niet voor het eerste zaken in de Eredivisie. De club uit Wales had eerder doelman Michel Vorm al onder contract en kocht Wilfried Bony van Vitesse. SC Heerenveen anticipeert ondertussen ook op het naderende vertrek van Nordfeldt. De Friezen zouden Erwin Mulder van Feyenoord hoog op hun lijstje hebben staan. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner