14.05.2015 14:58

Kritiek voor Pep: "Götze wordt niet gebruikt"

Oliver Kahn weet waar het probleem van Bayern München ligt. De oud-doelman van de Duitsers vindt dat Pep Guardiola te weinig gebruik maakt van Mario Götze. 

Götze zit dit seizoen veelvuldig op de bank. De concurrentie op het middenveld is moordend met spelers als Sebastian Schweinsteiger, Xabi Alonso, Thomas Müller en Thiago, terwijl op de vleugels normaliter wordt gespeeld met Arjen Robben en Franck Ribéry. Vorig seizoen werd Götze nog regelmatig opgesteld als 'valse spits', maar door de komst van Robert Lewandowski heeft Bayern nu een echte spits in de punt van de aanval. Götze zit daardoor regelmatig op de bank. 

Oliver Kahn vindt dat zonde van het talent van de nog maar 22-jarige speler. "Guardiola geeft Götze pas speelminuten als een wedstrijd al is gespeeld", aldus de legendarische doelman tegen Duitse TV-zender ZDF. "Op die manier heb je geen voordeel van zijn talent. Müller speelt ook op de verkeerde positie. Dit soort problemen moeten snel worden opgelost. Voor Bayern, maar zeker ook voor het Duitse nationale elftal." 

Bondscoach Joachim Löw is het met Kahn eens. Hij vindt het jammer dat Götze op de bank verpieterd. "Een paar maanden geleden was Götze de beste speler ter wereld en nu zou hij dat opeens niet meer zijn?", vraagt Löw zich hardop af. "Voor mij is het duidelijk. Mario is een exceptioneel talent, een speler die het verschil kan maken. Als je het aan mij vraagt is hij zonder twijfel één van de beste spelers ter wereld."

Götze maakte op het WK in Brazilië ook het verschil. In de finale tegen Argentinië schoot hij in de verlenging de winnende treffer binnen, waardoor Duitsland zich kroonde tot wereldkampioen. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner