15.05.2015 11:22

Brouwers op roze wolk: "Dat op mijn leeftijd"

Roel Brouwers is met zijn Borussia Mönchegladbach dicht bij een ticket voor de Champions League. Met nog twee duels te gaan heeft het team van Brouwers vijf punten meer dan Bayer Leverkusen. "Een kroon op mijn carrière", aldus Brouwers.

"Helemaal als je nagaat dat ik pas twee jaar terug, op mijn 31ste, mijn eerste Europese wedstrijd speelde. En gezien mijn leeftijd zal de kans op Champions League zich niet zo heel vaak mee voordoen", stelt de oud-verdediger van onder meer Roda JC tegenover Voetbal International.

De centrumverdediger is niet altijd basisspeler, maar naarmate het jaar duurde, kreeg Brouwers steeds meer vertrouwen van trainer Lucien Favre. "De laatste seizoenen ben ik geen vaste basisspeler meer, vaak ben ik afhankelijk van blessures en schorsingen. Toch is de trainer zeer tevreden. Het verlengen van mijn contract laatst ging veel soepeler dan een jaar terug. Toen moest ik tot na de laatste speelronde wachten. Nu was het na twee telefoontjes met de sportdirecteur rond. Met uitzondering van vorig seizoen ben ik altijd wel tot ruim voldoende wedstrijden gekomen. Ook het komende jaar, als we veel internationale wedstrijden spelen, reken ik erop mijn minuten te krijgen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner