16.05.2015 15:41

Southampton wint met historische hattrick

Sadio Mané heeft Southampton zaterdag met een historische hattrick naar een eclatante zege geleid. De aanvaller uit Senegal scoorde maar liefst drie keer binnen drie minuten in het door zijn ploeg gewonnen thuisduel met Aston Villa (6-1). Dat was nog nooit gebeurd in de Premier League.

Mané zorgde in de dertiende minuut voor 1-0, op aangeven van Graziano Pellè. Een minuut later strafte de aanvaller een te korte terugspeelbal van Ron Vlaar af, waarna hij in de zestiende minuut de bal op aangeven van Shane Long binnenschoot (3-0). Long tekende zelf ook voor twee treffers. Het elftal van trainer Ronald Koeman leidde bij rust al met 5-1. In de slotfase bepaalde Pellè met zijn twaalfde competitietreffer na een mooie aanval de eindstand.

Koeman liet Eljero Elia pas na 85 minuten invallen. Bij Aston Villa had Leandro Bacuna een basisplaats. Hij werd na 66 minuten vervangen. Vlaar speelde wel de hele wedstrijd. Southampton houdt door de zege uitzicht op een ticket voor de nieuwe editie van de Europa League.