18.05.2015 10:55

Van Gaal is bang voor vertrek van De Gea

Louis van Gaal denkt dat Manchester United serieus rekening moet houden met een vertrek van David De Gea. De doelman wordt gelinkt aan Real Madrid en Van Gaal snapt dat zijn keeper gevoelig is voor die club. 

Na het gelijkspel tegen Arsenal (1-1) vertelt Van Gaal zijn visie op het verhaal. "Een transfer is altijd een lang proces. Hij moet als eerste beslissen. Wij hebben hem een erg goed contractvoorstel gedaan. Wij willen dat hij blijft. Hij is erg belangrijk voor ons",aldus Van Gaal tijdens de persconferentie. 

Manchester United hoopt op aanblijven van de Spanjaard, maar Van Gaal verplaatst zich ook in de situatie van zijn doelman. "Als je het vanuit zijn positie bekijkt dan is een keuze maken erg lastig. Hij is Spaans, hij is een Spaans international en in het nationale team staat hij achter Iker Casillas. Hij heeft ook nog eens een Spaanse vrouw en zijn ouders kunnen, bij een transfer, elke twee weken komen kijken bij jouw wedstrijden. Dat maakt het voor hem erg lastig."

"Ik kan hem ook niet overhalen om te blijven. Hij weet wat hij heeft bij Manchester United",aldus Van Gaal. "Hier heeft hij ongelooflijk veel krediet opgebouwd. Ga je naar Real Madrid dan moet je opnieuw beginnen. Dat is een keuze die hij moet maken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner