19.05.2015 16:41

'Dortmund wil Belgisch toptalent inlijven'

Het grote Belgische talent Youri Tielemans kan een toptransfer maken naar Duitsland. Borussia Dortmund zou namelijk geïnteresseerd zijn in de jonge middenvelder. 

Tielemans moet in Duitsland de opvolger worden van İlkay Gündoğan. De middenvelder gaf eerder aan dat hij wil vertrekken bij Borussia Dortmund en dat hij zijn contract niet wil verlengen. Omdat zijn contract in 2016 afloopt moet Dortmund hem deze zomer wel verkopen wil het nog wat aan de speler verdienen. 

Met het geld dat het met Gündoğan wil het vervolgens Tielemans binnenhalen. De nog maar 18-jarige speler van RSCA Anderlecht staat te boek als een groot talent in eigen land. Dortmund zal wel in de buidel moeten tasten voor de speler, aangezien hij onlangs zijn contract verlengde. 

Tielemans is nog maar achttien, maar is al twee seizoenen een basiskracht bij Anderlecht. Vanaf zijn zestiende speelde hij al regelmatig mee. Hij speelde al tien Champions League-wedstrijden en twee Europa League-duels. Daarnaast rondt hij dit jaar zijn middelbare school af, waardoor een transfer een stap dichterbij komt. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner