24.05.2015 18:10

Van Gaal en United laten Hull City degraderen

Manchester United heeft zondag in de laatste wedstrijd van het seizoen ervoor gezorgd dat Hull City is gedegradeerd uit de Premier League. De ploeg van manager Louis van Gaal speelde met 0-0 gelijk in Hull. De thuisploeg had alleen bij een overwinning nog kans gehad om degradatie te ontlopen.

Van Gaal moest bij de laatste wedstrijd van dit seizoen al snel wisselen. Ángel di María kon na 23 minuten niet verder. Adnan Januzaj kwam in het veld bij de ploeg waarin Daley Blind het hele duel speelde en geel kreeg. Robin van Persie kon United ook niet aan een treffer helpen. Van Gaal liet de spits het hele duel op de bank. Marouane Fellaini viel wel in, maar kon een kwartier later weer vertrekken met een rode kaart.

Manchester United sluit het seizoen door het gelijkspel af op de vierde plek, goed voor een plaats in de voorronde van de Champions League. Van Gaal had in theorie nog kans om in zijn debuutseizoen als derde te eindigen, maar dan had United zelf moeten winnen en Arsenal moeten verliezen. Dat kwam er beide niet van. Arsenal won op eigen veld met duidelijke cijfers van West Bromwich Albion: 4-1.

Arsenal stond bij rust al met 4-0 voor. Theo Walcott nam drie treffers voor zijn rekening, maar mocht toch geen loepzuivere hattrick gaan vierden. De rappe aanvaller zorgde voor 1-0 en 2-0, maar zag daarna Jack Wilshere het derde doelpunt maken. Vlak voor rust maakte Walcott er 4-0 van. Gareth McAuley redde na een uur spelen de eer voor WBA. Arsenal eindigt door de overwinning als derde en speelt volgend seizoen in de groepsfase van de Champions League.