24.05.2015 20:17

Europees lot Koeman in handen van Arsenal

Als trainer van Southampton duimt Ronald Koeman zaterdag tijdens de finale van de FA Cup voor Arsenal. Als de ploeg uit Londen op Wembley wint van Aston Villa, mag Southampton als nummer zeven van de Premier League de Europa League in.

Arsenal heeft namelijk al een ticket voor de Champions League op zak. "Het seizoen was fantastisch, nu hoop ik op Arsenal", zei Koeman zondag na de nederlaag in de laatste speelronde tegen Manchester City (2-0).

De 'Saints' hadden bij winst op eigen kracht een Europees ticket gepakt, maar konden niet op tegen de onttroonde kampioen. "De wedstrijd werd beslist op een paar momenten waar we nalieten om te scoren. Ons spel was erg goed, daar ben ik trots op." Koeman oogstte in zijn eerste seizoen in Engeland veel lof. Mogelijk wordt dat zelfs beloond met een plek in de Europa League, al heeft Southampton wel de hulp van Arsenal nodig.

"We kunnen trots zijn op ons seizoen. We hebben geweldige wedstrijden gespeeld en zevende worden in de Premier League is erg goed", aldus Koeman. "We willen graag zo doorgaan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner