31.05.2015 10:45

Chelsea en Vitesse lopen Japans talent mis

Yoshinori Muto heeft definitief voor een vertrek naar de Bundesliga gekozen. De Japanse international, in een kleine vijftig wedstrijden goed voor 22 treffers in de Japanse competitie, kon naar Chelsea, maar 1. FSV Mainz 05 maakte het aantrekken van Muto zondagochtend bekend.

Chelsea toonde vorige maand interesse in de 22-jarige Japanner en het handen wrijven begon al in Arnhem. Vitesse heeft een samenwerkingsverband met de huidige kampioen van de Premier League en kreeg mogelijk de beschikking over Muto als hij geen werkvergunning kon krijgen in Engeland of als Chelsea besloot dat de Japanner eerst verhuurd mocht worden.

Nu Mainz heeft toegeslagen is die constructie geen optie meer. Muto sluit volgend seizoen aan in Duitsland en heeft een contract getekend tot medio 2019. De in Tokio geboren aanvaller kan als linksbuiten uit de voeten, maar kan ook als aanvallende middenvelder worden ingezet. Mainz eindigde dit seizoen in de middenmoot van de Duitse competitie en zal ook volgend seizoen in de Bundesliga spelen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner