01.06.2015 14:30

'Dijkhuizen haalt Zuid-Afrikaan van FC Twente'

Met de statistieken van Kamohelo Mokotjo zit het wel goed. De middenvelder van FC Twente staat namelijk op het punt om te vertrekken naar het Engelse Brentford FC. 

Volgens Voetbal International kan alleen een werkvergunning voor de Zuid-Afrikaanse middenvelder nog roet in het eten gooien. Brentford, dat maandag de komst van trainer Marinus Dijkhuizen bekend maakte, is in verregaande onderhandelingen met FC Twente en Mokotjo. De club uit de Engelse Championship werkt via het Moneyball-principe. Daarbij wordt veelal gekeken naar de statistieken van spelers en trainers.

Aangezien FC Twente met financiële problemen kampt is de club uit Enschede genoodzaakt om spelers te verkopen. Mokotjo lijkt de eerste te worden die vertrekt uit Enschede. Mokotjo kwam via Feyenoord in Nederland terecht, maar wist daar nooit door te breken. Mokotjo verruilde afgelopen zomer PEC Zwolle voor FC Twente en speelde daarnaast ook voor Excelsior. Naast de Zuid-Afrikaanse middenvelder is er ook veel belangstelling voor spits Luc Castaignos en middenvelder Hakim Ziyech. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner