01.06.2015 16:00

Dijkhuizen: "Deze kans was te uniek"

Het gezicht van Marinus Dijkhuizen staat op onweer. Zijn ploeg verliest in de laatste minuut van ADO Den Haag: 2-3. (05-04-2015)
Het gezicht van Marinus Dijkhuizen staat op onweer. Zijn ploeg verliest in de laatste minuut van ADO Den Haag: 2-3. (05-04-2015)

Maandag werd bekend dat Marinus Dijkhuizen vanaf aankomend seizoen de trainer is van het Engelse Brentford FC. Die club werkt via het Moneyball-principe en zijn ontzettend ambitieus.

"Ze hebben grote plannen en over twee jaar is er een nieuw stadion", vertelt Dijkhuizen aan RTV Rijnmond. "In Nederland had ik ook niet van club gewisseld, maar dit is iets unieks wat voorbij komt. Of ik er klaar voor ben moet blijken. Ook al was ik drie jaar trainer van Excelsior had ik misschien ook nog niet direct klaar geweest voor deze overstap. Het zal ook heel veel leren en ontwikkelen worden en zal heus wel wat foutjes maken, maar deze kans was te uniek."

"Wanneer kan je met mijn status trainer worden in het Championship", vervolgt de oefenmeester. "Vaak kiezen ze voor de grote trainers. Dus is het ook wel een moedige beslissing van Brentford om voor mij te kiezen", aldus Dijkhuizen, die Excelsior gaat missen. "Leuker dan hier ga ik het nooit meer krijgen. De samenwerking was perfect en met veel gevoel. Ik ben niet van plan om mensen van Excelsior mee te nemen naar Londen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner