07.06.2015 20:43

'Hertha BSC wil af van 'rotte appel' Kalou'

De toekomst van Salomon Kalou lijkt in ieder geval niet bij Hertha BSC te liggen. De club uit de Bundesliga heeft de Ivoriaan op de transferlijst gezet. De aanvaller beschikt in Duitsland nog over een contract dat doorloopt tot medio 2017. Hertha BSC ziet het echter niet meer zitten in Kalou.

De oud-speler van Feyenoord wordt volgens het Franse L'Equipe omschreven als 'persona non grata' en mag vanwege zijn instelling vertrekken uit Berlijn. Kalou kwam na een ijzersterk seizoen bij Lille OSC voor een kleine twee miljoen euro naar de Bundesliga, maar de vleugelaanvaller kon zijn kwaliteiten niet tonen in de Bundesliga.

In een kleine dertig wedstrijden scoorde hij slechts zes keer. Kalou speelde in het seizoen 2005/2006 in het shirt van Feyenoord en scoorde daarin vijftien keer in 34 wedstrijden. Dit leverde hem een transfer naar Chelsea op, waar hij uiteindelijk zes jaar onder contract zou staan.

Kalou vormde bij Feyenoord een duo met Dirk Kuyt, die volgend seizoen terugkeert in De Kuip. Veel fans van Feyenoord zien Kalou ook graag terugkeren naar de club. Feyenoord zelf was twee maanden geleden echter niet onder de indruk.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner