09.06.2015 16:27

'Hollandse trainer in beeld bij Liverpool'

Rene Meulensteen wist als hoofdtrainer van Fulham niet te overtuigen.
Rene Meulensteen wist als hoofdtrainer van Fulham niet te overtuigen.

Liverpool is op zoek naar een nieuwe assistent. The Reds zet daarbij in op een grote naam. Daarbij zou René Meulensteen op het lijstje van de club staan.

Rodgers verloor twee van zijn assistenten, Colin Pascoe en Mike Marsh (ze werden beide ontslagen) en is dus op zoek naar een nieuwe. Daarbij is René Meulensteen de nummer één kandidaat, zo weet Sky Sports. 

Meulensteen is vooral bekend van zijn periode bij Manchester United. Bij die club startte hij als techniektrainer en werkte zich op tot assistent-trainer onder Sir Alex Ferguson. In 2013 besloot Meulensteen om op eigen benen te staan. Zijn avonturen bij Fulham en Anzhi Makhachkala waren weinig succesvol. Momenteel is Meulensteen actief bij Philadelphia Union in Amerika, daar is hij actief als adviseur.

De Nederlander heeft concurrentie van iemand met een Nederlands tintje. Sami Hyypia, oud-speler van Willem II en Liverpool, zou tot de opties behoren. De trainerscarrière van de verdediger zit ook in een dal, nadat hij bij Brighton werd ontslagen. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner