10.06.2015 19:26

De Jong ziet 'oude bekende' bij Newcastle

Steve McClaren tijdens een persconferentie van FC Twente, de trainer tekent op woensdag 10-06-2015 voor Newcastle United. (10-06-2015)
Steve McClaren tijdens een persconferentie van FC Twente, de trainer tekent op woensdag 10-06-2015 voor Newcastle United. (10-06-2015)

Siem de Jong en Daryl Janmaat zien vanaf komend seizoen een nieuwe trainer voor de groep staan. Steve McClaren wordt namelijk de nieuwe trainer van de ploeg uit Newcastle.

McClaren tekent een langdurig contract. De Engelsman tekent in eerste instantie een overeenkomst voor drie jaar, maar dit kan worden verlengd naar een acht(!)jarig contract. Voor Siem de Jong en Daryl Janmaat een 'bekend' gezicht. Zij zagen McClaren eerder als trainer van FC Twente toen beiden respectievelijk bij AFC Ajax en Feyenoord speelden.

Op de clubsite wordt het nieuws bevestigd en laat McClaren duidelijk blij te zijn met zijn keuze. "Het is een voorrecht om hier aan de slag te gaan als trainer. Dit is een grote club met een geweldige geschiedenis", aldus de coach die hiervoor werd ontslagen bij Derby County. "St. James' Park is een kathedraal op de zaterdagmiddag. Een symbool van de stad en ik ben erg blij dat ik deze kans heb gekregen."

"Ik heb als trainer prijzen gewonnen, maar dat is alweer een tijd geleden. Een club als Newcastle hoort ook om de prijzen te spelen. Ik wil dat stukje trots weer teruggeven aan de fans."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner